NL  |  FR  |  DE  |  EN

Over ons

Taffijn Piano Supply, een ervaren groothandelszaak waar u voor alles terecht kan met betrekking tot piano's. Nieuw of tweedehands instrumenten, vleugel- of buffetpiano, van pianostoel tot piano-onderdelen. U vindt er bijna alles.

Maar net zoals alle bedrijven, is ook Taffijn veel kleiner gestart.

 

Taffijn Piano Parts

In 1976 werd Taffijn Piano Parts opgericht door Erik Taffijn en zijn vrouw, Hilda.
Bij aanvang werden piano's verhandeld in België. Piano's werden in de privé markt aangekocht, hersteld en terug verkocht.
Door de restauraties van allerhande vleugel- en pianomerken (Bechstein, Steinway, Gunther, Gaveau, Yamaha, Kawai), viel al vlug op dat er geen goede aanvoer van piano-onderdelen was in de Benelux. Om dit probleem aan te pakken, startten Erik en Hilda met het aanbieden van piano-onderdelen en accessoires. Dit konden ze, ondanks de gesloten landsgrenzen, realiseren door de vele reizen die Erik in die tijd ondernam. Dankzij deze uitbreiding van hun activiteiten op internationaal niveau, groeide Taffijn Piano Parts uit tot een groothandel.

 

Taffijn Piano Supply BVBA

Op 1 april 2009 namen Sven Taffijn en zijn vrouw, Kathleen, met veel enthousiasme het bedrijf over. Taffijn Piano Supply BVBA werd geboren. 
Het is vanzelfsprekend dat men dergelijke zaak niet zomaar kan overnemen, zonder enige kennis. Over de jaren heen vergaarden Sven en Kathleen veel kennis door in het bedrijf samen te werken met Erik en Hilda.
Zo kunnen Sven en Kathleen, ondersteund door hun ervaring en een team van professionele collega's, u vandaag de dag even kwaliteitsvol en vol enthousiasme en passie te woord staan.

 

Handelaars kunnen steeds bij Taffijn aankloppen voor piano-onderdelen. Ze zijn intussen ook invoerder, verdeler van piano-onderdelen en accessoires zoals Abel hamerkoppen, Röslau staaldraad, het Easy-lift systeem,... Daarnaast is het ook mogelijk uw bassnaren op maat te laten (her)maken.
Taffijn heeft vandaag de dag zelfs een eigen productielijn van gereedschappen die het bestaande aanbod aan kwaliteitsvol gereedschap dient aan te vullen.

Ook hun aanbod aan piano's heeft over de jaren heen veranderingen ondergaan.
Hun aanbod aan tweedehands piano's komen voor 80% uit Japan en worden gecontroleerd en afgesteld naar de wensen van de klant.
Daarnaast is hun aanbod aan nieuwe piano's gegroeid.
Zo is Taffijn de exclusieve invoerder van Samick (Indonesië en Korea) voor de Benelux, Oostenrijk en Oost-Europa.
Naast Samick is Taffijn Piano Supply de invoerder voor Seiler in België.
De laatste vernieuwing in hun aanbod is Mason & Hamlyn en de digitale piano's van Roland. 

 

Handelaars die graag een volledig overzicht hebben van ons aanbod, kunnen steeds vrijblijvend een dealer login aanvragen. De catalogus van de piano-onderdelen is echter nog in opbouw. Deze wordt zo snel mogelijk afgewerkt voor uw gemak.

Particulieren kunnen Taffijn Piano Supply of de handelaar in uw buurt steeds contacteren voor meer informatie. 

 

 

 

Volg ons op facebook

facebook

Klik op het logo